בואו נדבר על עיצוב הסלון שלנו.
כשאומרים סלון המילה הראשונה שקופצת לרובינו לראש היא "משפחה". ובכן, לא במקרה.
בהחלט מדובר במקום המרכזי, המשפחתי והסואן ביותר בבית.
בסלון מארחים, מתארחים… צופים בטלוויזיה, קוראים, יושבים לדבר עם שאר בני הבית, נחים וכו'.
זו בדיוק הסיבה שבסלון צריכה להיות אווירה נעימה, ועל החלל להיות מותאם לצרכינו ומעוצב לטעמנו.
מעולה, רק איפה מתחילים?!
זהו מהי צורת החלל שבו ימוקם הסלון ועשו רשימת צרכים/רצונות.
היכן ואיך נמקם את הישיבה בחלל המגורים? האם יש יציאה למרפסת מרשימה, או חצר מטופחת שאליה נרצה לכוון את רוב הישיבה? האם יהיה קיר כח ואיך נמקם אותו?
האם יש טלויזיה בסלון? האם מדובר בסלון שמארח כמות גדולה של אנשים בו זמנית? האם אתם מאוהבי ההשתרעות וההתכרבלות או שאתם אוהבים את חלל האירוח שלכם במראה מסודר ומוקפד?
ספה:
כאשר אתם ניגשים למדידת החלל או הקיר של הספה, שימו לב שגודל הספה יהיה קטן בכשליש (עקרון ה2/3), בכדי לא ליצור תחושה מאולצת או צפופה מדי. כמו כן, קחו בחשבון את החלל הנוצר בין הספה ובין הכורסא שלידה. בחלל זה ניתן למקם עציץ גבוה או שולחן צד קטן.
כדאי להתחיל מבחירת הספה מכוון שזה יהיה הרהיט הבולט ביותר בסלון.
אחריו נבחר את הכורסאות, השולחן המזנון ושטיח.
התחשבו תמיד בגודל ובפרופורציות של חלל הסלון. גם אם בחרתם בספה גדולה או פינתית לחלל קטן, שימרו על מראה "צף" – רגליים דקות, משענות יד צרות, משענת גב נמוכה וגוונים בהירים. כל אלו יתנו תחושה מאווררת בחלל.
אל תפחדו למקם כורסא או ספה שאינם צמודים לקיר, בהנחה שאין הפרעה להתנהלות במרחב והמעברים נוחים, גובה ספה ממוצעת הוא כ90 ס"מ והעין שלנו מדלגת מעל הרהיט. החלל יראה גדול ומזמין באותה מידה. אותו דבר לגבי מיקום כורסא או ספה לפני חלון יציאה לחצר/מרפסת- ניתן לחסום כנף אחת של הדלת (בתנאי שהמעבר החוצה נוח) ללא חשש שהיא תחסום את הנוף.
גוונים:
בבחירת הגוונים לריהוט – נסו לדייק את פלטת הצבעים שאתם אוהבים לראות סביבכם. לא תמיד הצבע האהוב עלינו יהיה כתם הצבע הגדול שנרצה לראות ביומיום בסלון. אם אתם רוצים לצאת מפלטת האפורים השכיחה, עדיף לבחור גוונים מעושנים שיתאימו לכתמי צבע שתוסיפו בכריות בכורסא או בתמונות.
שולחן:
בבחירת השולחן – שימו לב שגודלו לא יעלה על שני שליש מהספה, גם אם בחרתם ב 2-3 שולחנות קטנים, מקמו אותם במרכז הספה כך שיתפסו 2 שלישים מאורך הספה.